Suroviny (2 porce)
Čočka
- 160 g čočky
- 1 střední červená cibule
- 10 g řepkový olej
- umeocet
- pepř a mořská sůl
- 200 g jemný salát ze šmakounu (koupíte ve zdravé výživě, globusu…)
- 60 g celozrnného pečiva
Salát z rajčat
- 200 g cherry rajčat
- 2 sterilované okurky
- 1/4 červené cibule
- balsamico
- 1 ČL bodlákový olej z „Justu“
Postup:
Čočku předem min. 4 hodiny namočíme, slijeme z ní vodu, dáme novou vodu a dáme vařit. Před dovařením přidáme nakrájenou červenou cibuli a ještě provaříme až se voda co nejvíce vypaří. Dochutíme umeoctem, osolíme a opepříme. Připravíme si ji na talíř a přidáme k ní 100 g jemného salátu ze šmakounu (v něm již je kukuřice a hrášek). Jíme s celozrnným pečivem a salátem z červených rajčat. Rajčata nakrájíme na půlky, sterilované okurky na kolečka či čtverečky a cibuli na půlměsíčky, polijeme bodlákovým olejem, pak vše promícháme a plníme do misek. Můžete přidat balsamico, ale není potřeba. Sterilovaná okurka totiž dodá salátu sladkokyselou chuť!
[…] rádi saláty? To je dobře, budete-li si jej připravovat příště, vhoďte do něj hrstku cizrny nebo […]