Sójové maso na kari s rýží

Náhrada masa – sójové maso

Občas je dobré vyměnit klasické maso za rostlinnou bílkovinu. Tou může být šmakoun, sójové maso – plátky, robi anebo uvaříme chutnou večeři anebo oběd z tofu. Já si pro večeři vybrala sójové maso resp. sójové plátky na kari s rýží, neboť to mám většinou vždy po ruce. Sójové maso najdete v obchodě v několika variantách jako například sójové plátky, sójové kostky, sójové granule ap. 

Suroviny:sójové masa na kari s rýží

  • 100 g sójových plátků
  • 2 lžičky instantní zeleninové polévky z Nahrinu
  • 500 ml vody
  • 2 lžíce karí omáčky z Nahrinu
  • 1 červená cibulka
  • trochu rýžového oleje
  • špetka česneku anebo česnekového koření z Nahrinu
  • basmati rýže

Postup:

Do misky dáme 500 ml vroucí vody, do které přidáme 2 lžičky instantní polévky a necháme cca 5-7 min. sójové plátky nabobtnat. Po nabobtnání, sójové plátky zcedíme a přilijeme do misky ještě trochu vroucí vody a 2 lžičky karí omáčky. Pak na pánev dáme trochu oleje a nakrájenou červenou cibuli na měsíčky a necháme zesklovatět, pak k tomu přidáme zcezené sójové plátky. Z misky vylijeme předpřipravenou karí omáčku do pánve k masu, zamícháme a necháme 10-15 minut povařit. Mezitím si připravíme a uvaříme rýži například v rýžovači anebo v mikrovlnné troubě. A máme hotovo. Ozdobíme něco na talíř a můžeme se pustit do jídla.

Budete-li hledat další náhradu masa, může se si vybrat ROBI nebo ŠMAKOUN.

Tisk

Napsat komentář