Máte rádi něco neobvyklého a zkoušíte rádi nové chutě a recepty? Tak máte příležitost vyzkoušet nový recept. Občas sleduji časopisy a noviny, kde se uvádí recepty, tak pro tentokrát jsem šla testovat, neboť recept se mi zdál zajímavý. Převzato z novin „Kaufland“.
Suroviny:
- 2 steaky z hovězí svíčkové (cca 200 g)
- 200 g řapíkatého celeru
- 1 zralé mango
- 1 srdíčko hlávkového salátu (ledového)
- 2 lžíce lněného oleje (olivového)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce jablečného octu
- 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
- hrubou mořskou sůl, cukr, pepř, růžový pepř
- gnocchi
Postup:
Steaky osušíme, potřeme hořčicí a olejem. Dobře osolíme a posypeme směsí mletého černého pepře a drceného růžového pepře. Necháme chvíli marinovat. Řapíkatý celer i hlávkový salát propereme a osušíme. Celer pak nakrájíme na kousky, srdíčko salátu natrháme na sousta. Mango rozkrojíme, vykrojíme pecku a dužinu odkrojíme od slupky. 3/4 manga nakrájíme na kostičky. Zbylé mango rozmixujeme s lněným olejem a octem. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Steaky opečeme nebo ogrilujeme na steakové pánvi do požadovaného stupně rozpečení, zhruba 5- 8 minut. Poté je necháme chvíli odpočinout a pak podáváme se salátem, který dochutíme mangovou zálivkou. Gnochi připravíme dle návodu na balení.
Musím říct, že vyváženost chutí byla delikátní, moc nám to všem chutnalo a doporučuji tento recept opravdu vyzkoušet! Pokud vyzkoušíte, dejte „like“, ať vím, že opět mohu zkoušet dál i jiné, cizí recepty, které se budou zdát zajímavé. Dobrou chuť!