Hovězí svíčková s gnocchi, mangem a řapíkatým celerem

Máte rádi něco neobvyklého a zkoušíte rádi nové chutě a recepty? Tak máte příležitost vyzkoušet nový recept. Občas sleduji časopisy a noviny, kde se uvádí recepty, tak pro tentokrát jsem šla testovat, neboť recept se mi zdál zajímavý. Převzato z novin „Kaufland“.

hovězí svíčková, gnochi, mango a řapíkatý celer

Suroviny:

  • 2 steaky z hovězí svíčkové (cca 200 g)
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 1 zralé mango
  • 1 srdíčko hlávkového salátu (ledového)
  • 2 lžíce lněného oleje (olivového)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce jablečného octu
  • 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • hrubou mořskou sůl, cukr, pepř, růžový pepř
  • gnocchi

Postup:

Steaky osušíme, potřeme hořčicí a olejem. Dobře osolíme a posypeme směsí mletého černého pepře a drceného růžového pepře. Necháme chvíli marinovat. Řapíkatý celer i hlávkový salát propereme a osušíme. Celer pak nakrájíme na kousky, srdíčko salátu natrháme na sousta. Mango rozkrojíme, vykrojíme pecku a dužinu odkrojíme od slupky. 3/4 manga nakrájíme na kostičky. Zbylé mango rozmixujeme s lněným olejem a octem. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Steaky opečeme nebo ogrilujeme na steakové pánvi do požadovaného stupně rozpečení, zhruba 5- 8 minut. Poté je necháme chvíli odpočinout a pak podáváme se salátem, který dochutíme mangovou zálivkou. Gnochi připravíme dle návodu na balení.

Musím říct, že vyváženost chutí byla delikátní, moc nám to všem chutnalo a doporučuji tento recept opravdu vyzkoušet! Pokud vyzkoušíte, dejte „like“, ať vím, že opět mohu zkoušet dál i jiné, cizí recepty, které se budou zdát zajímavé. Dobrou chuť!

print

Napsat komentář