Suroviny:
- 100 g polévková směs (koupeno ve zdravé výživě – dá se namíchat i doma)
- 100 – 150 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek)
- 100 g fazolí malých bílých
- 1,5 – 2 l vody
- 70 g rajčatového protlaku
- 200 g uzeného tofu (nakrájet na kostičky)
- lžička zeleninového vývaru z nahrinu
- špetka soli
- špetka pepře
Postup:
Do hrnce dáme polévkovou směs a přidáme cca 1,5 l vody a dáme vařit na cca 10 min., poté přidáme zmrazenou zeleninu, kterou povaříme zlehka, přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar před dokončením polévky a nakonec dosolíme a dopepříme. Těsně před vypnutím nasypeme do polévky uzené tofu, které jen v polévce prohřejeme.
Doma si mysleli, že je to fazolačka s párkem, chlapi nic nepoznali, že to není klobása či uzené maso! A to je důležité…..