Suroviny:
- 5 PL ovesných vloček
- voda (tolik, aby vločky v hrnci byly pod hladinou)
- 1,5 – 2 PL chia semínek
- 2 PL nahrofit kávový (lze přidat i instantní kávu)
- trochu rumové trestě
- trochu javorového sirupu (med,třtinový cukr)
- pár vlašských ořechů
- 2 lžíce mléčné rýže (na ozdobu)
- 5 ks vlašských ořechů na ozdobu
Postup:
Směs jsem na 1 den dala do lednice odpočinout, nabobtnat. Druhý den nalijte směs do hrnce a minimálně 20 minut vařte, aby chuť hrachu z vanilkové hrašky vyprchala. Směs se může připalovat, proto radím dobře míchat. Poté tuto směs přemístěte do sklenic, misek a nechte ztuhnout v lednici. Nakonec vyjměte z misek na talíř a ozdobte dle toho, co zrovna máte v lednici, např. jogurt, mléčnou rýži, můžete udělat i domácí čokoládu s oříškovou směsí ap. Po povrchu můžete ještě pokapat javorovým sirupem, ale nemusíte. Rýže tomu dala vynikající chuť. Variantu s čokoládou se chystám ještě vyzkoušet a určitě vám ji zde napíšu.