Suroviny (2 porce):
- 200 g libového, mletého hovězího masa
- 5 g řepkový olej
- 1/2 červená cibule
- 200 g loupaných rajčat z konzervy
- 100 g červených fazolí z konzervy
- 40 g mražené nebo konzervované kukuřice
- 1-2 stroužky česneku
- mletý kmín
- pepř
- oregano
- koření chillikrydda z „Justu“
- mořská sůl
Postup:
Na hlubší pánvi zesklovatíme cibulku (nemusí být) a poté vložíme mleté maso a za stálého míchání jej opékáme, aby se kousky masa oddělily od sebe. Přidáme na jemno nasekaný česnek (stačí prolisovat), sůl, pepř, oregano a tolik chilli koření, jak chceme mít pokrm ostrý. Do masové směsi vlijeme rozmixovaná rajčata, fazole a kukuřici vše společně provaříme.
Doporučení:
Můžete připravovat i ze sušených a předem připravených fazolí,spařených rajčat ……ale doba je delší na přípravu. Vhodnou přílohou je bulgur, kuskus, ale i celozrné těstoviny.
Podávejte se zeleninovým salátem.