Suroviny:
- 2 červené řepy
- 2 mrkve
- cca 750 ml vody
- smetana na vaření (4 PL)
- 1 lžička instantní zeleninové polévky bez tuku z Nahrinu
- hrst smažené cibulky
- 1 PL balzamico
- špetka sušeného kopru
- snítek bazalky na ozdobu
Postup:
Mrkev, řepu nakrájíme na větší kousky a dáme do cca 750 ml vody vařit do polozměknutí. Před dovařením přidáme do hrnce hrst sušené cibulky, 1 lžíci instantní zeleninové polévky, poté odstavíme z plotny. Vše tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme lžíci balsamica, pak přelijeme do misek, přidáme smetanu na vaření, posypeme sušeným koprem a na povrch ozdobíme čerstvou bazalkou. Můžete si dle chuti ještě přidat balsamico, pokud potřebujete (kdo má rád kyselejší variantu). Jinak výborný hustý krém, který vás určitě osloví a dopřejete si i změnu.
[…] K obědu dejte přednost zeleninové polévce, například brokolicové, dýňové anebo řepovému krému. […]