Tvarohovo-jablečný štrůdl

O víkendu je dobré si dopřát sem tam nějakou tu domácí mlsku. Jeden tip, který potěší s kávičkou na terase.

Suroviny:

  • 1 listové těsto (nejlépe je vyrobit domácí, ale když není čas, tak kupte)

    Tvarohovo-jablečný štrůdl
    Tvarohovo-jablečný štrůdl
  • 1 vanička nízkotučného tvarohu
  • 1 žloutek
  • 1 PL vanilkový puding
  • javorový sirup
  • 2 jablíčka nakrájet na měsíčky
  • špetka skořice
  • třtinový cukr
  • na posypání chia semínka a lístek máty
  • 1 vajíčko na potření povrchu těsta

Postup:

Prvně si připravíme nádivku – tvaroh. Smícháme tvaroh, 1 žloutek, 1 PL vanilkového pudingu a javorového sirupu.

Na rozválené těsto naskládáme nakrájená jablíčka na měsíčky, posypeme třtinovým cukrem a skořicí, na to poklademe připravenou nádivku z tvarohu a zavineme. Poté těsto potřeme po povrchu a dáme péct do trouby při 180 st. C na cca 25-35 min.

Tisk

Napsat komentář