Tatranková bábovka

Suroviny:

Tatranková bábovka

  • oplatky (tatranky, kavěnky, bebe kakaové atd. (namleté na strojku)
  • 2 hrnky podmáslí
  • 1 hrnek hladká mouka
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku cukr
  • místo vajíčka 40 ml vody + 1 PL vanilkové hrašky (rozmíchat)
  • 3 PL olej
  • rumová tříšť
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • máslo na vymazání formy + hrubá mouka na vysypání formy

Nachystáme si formu na pečení, kterou vytřeme máslem, a vysypeme hrubou moukou. Poté do připravené misky postupně nasypeme všechny ingredience, zamícháme a přelijeme nebo-li přeložíme do pečící formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. C cca 35 min.

Tisk

Napsat komentář