Špenátové rizoto se žampióny

Špenátové rizoto

Suroviny (2 porce):

  • 100g basmati rýže
  • 200g sterilovaných žampiónů
  • 200g mraženého špenátu
  • 1 cibule (červená či bílá-je více aromatická)
  • 5g rýžového nebo řepkového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1ČL zeleninového extraktu
  • 50g kuřecí šunky či šunky globus (90% masa)
  • 50g strouhaného tvrdého sýra (20% či 30% tuku v sušině)
  • 1dcl smetany na vaření
  • mletý pepř, sůl

Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme scezené žampióny a podusíme. Přidáme špenát a necháme rozpustit. Ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a zeleninovým extraktem, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a strouhaný sýr, zalijeme smetanou a asi 5min. společně podusíme. Směs promícháme s uvařenou rýží a osolíme.
Tisk

Napsat komentář