Šmakoun zapečený sýrem

zapeceny smakoun s bulgurem.JPG

Suroviny (2 porce):

  • 100 g šmakoun bílý
  • 1 větší cibule
  • 5 g másla
  • 80 ml tatarské omáčky
  •  1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička hrubozrné hořčice (se semínky)
  • koření gyros
  • pepř 
  • 3 plátky eidamu

Postup:

Šmakoun nakrájíme na plátky a cibuli na půlkolečka. Do máslem vymazané menší zapékací mísy (dávám do ultra plus 2l- tupperware) vložíme kolečka cibule poté šmakounu, které okořeníme gyrosem a pepřem, opět poklademe kolečky červené cibule, zase dáme šmakoun -(nahoře bude šmakoun). Vše zalijeme tatarskou omáčkou smíchanou s jogurtem, hořčicí a nakonec poklademe plátky sýru. Pečeme v troubě cca 20minut. Pak pokličku sundáme a chvíli pečeme až sýr zrůžoví.

Doporučení:

můžete tatarskou omáčku light vynechat úplně, přidat místo ní více bílého jogurtu a čerstvých nebo sušených bylinek. 

Podáváme s bulgurem, nebo basmati rýži nebo brambory či jen se zeleninovým salátem dle libosti.

Tisk

Komentář

  1. […] době jsem si připravila oběd s náhradou masa a s jinou přílohou, neboť na mých stránkách recept ze šmakounu již je, ale jiný – čistý s kořením a bulgurem. Tentokráte jsem šla do šmakounu […]

Napsat komentář