Nová příchuť šmakounu s receptem

Většinou nechodím po obchodech a nevyhledávám novinky, ale tentokrát jsem šla náhodou kolem prodejny Vitaland v Ostravě a říkala jsem si, že se podívám na různé druhy kaší a jejich složení. Patřím totiž mezi lidi, kteří milují kaše na snídani. Nakonec mi do oka padly i jiné věci a to „proteiny“ v prášku a při placení se ve vitríně na mě usmíval šmakoun s novou příchutí provensálského koření. Paní prodavačka mi říkala, že je opravdu výborný, tak jsem si ho koupila.

 

V sobotu po dopolední procházce na houbách se mi to jevilo jako dobrá volba, jak rychle připravit oběd. Takže vám poskytnu oběd tzv. rychlovku do 45 minut. Po delší době jsem si připravila oběd s náhradou masa a s jinou přílohou, neboť na mých stránkách recept ze šmakounu již je, ale jiný – čistý s kořením a bulgurem. Tentokráte jsem šla do šmakounu ochuceného s brambory na bouchačku. Tady je recept s výsledkem na fotografii. Nepoužila jsem ani špetku soli či pepře. Stačilo vše tak jak bylo. Delikátní a hlavně opravdu rychlé.

 

šmakoun s provensálským kořením a brambory na bouchačku

Suroviny (2 porce):

  • 100 g šmakoun provensálské koření
  • 1 větší červená cibule
  • 80 ml tatarské omáčky
  • 2 plátky sýru emmentaler
  • smažená cibulku (zakoupeno v Lídlu)
  • 6 ks menších brambor, 3 stroužky česneku, špetka másla

Postup:

Připravíme si červenou cibuli nakrájenou na kolečka, kterou vložíme do tuperware hrnce z polymeru. Cibuli poklademe na dno hrnce, pak vložíme 4 ks koleček šmakounu, posypeme smaženou cibulkou (nově jsem zakoupila v Lídlu na zkoušku), pak pomažeme každé kolečko tatarskou omáčkou (jogurt jsem doma neměla – výživově by byl lepší než tatarská omáčka) a nakonec poklademe 2 ks plátky sýru. Pečeme v troubě na 210 st. C cca 25 minut, pak pokličku sundáme z hrnce a chvíli pečeme až sýr zrůžoví cca 5 minut. V troubě pečeme také na plechu 6 ks malých brambor, které ještě po vytažení hrnce se šmakounem necháme tak 10-15 min. Nakonec naservírujeme na talíř, kdy brambory rukou bouchneme, dáme na ně špetku másla a rozmačkaný česnek a k tomu máme zapečený šmakoun s provensalským kořením. Vyzkoušejte, oběd je výborný tip pro náhradu masa a vůbec nepoznáte, že nejde o maso. Tato příchuť je opravdu výborná s kousky rajčat, vřele doporučuji.

Doporučení:

můžete tatarskou omáčku light vynechat úplně, přidat místo ní více bílého jogurtu a čerstvých nebo sušených bylinek.

Podáváme s bulgurem, nebo basmati rýži nebo brambory či jen se zeleninovým salátem dle libosti.

Tisk

Napsat komentář