Pečený králík s bylinkami

Pečený králík s bylinkami

Suroviny (7 osob):

  • 1050 g králíka
  • 3 mrkve
  • menší půlka celeru (bulvy)
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ČL koření oregano
  • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • 6 PL vody
  • 700 g brambor
  • špetka másla na brambory

Postup:
Naporcovaného, osoleného králíka naložíme do marinády: vodu+oregano+rozmarýn přes noc do lednice. Druhý den nakrájíme mrkev, celer a cibuli a vložíme do „Ultra Pro“ nebo pekáčku.  Na nakrájenou zeleninu poklademe králíka mezi něhož dáme nakráté stroužky česneku a posypeme rozmarýnem z větviček a dáme péct do měkka. Pečeme v troubě při 230 st. C cca 45 minut. Podáváme s vařenými brambory. 
priprava kralika.JPGpred pecenim.JPG
Tisk

Napsat komentář