Pečený králík v hořčičné omáčce

pečený králík v hořčičné omáčce

pečený králík v hořčičné omáčce

Suroviny (4 osoby):

Postup:
Naporcovaného, prošpikovaného špekem, osoleného a opepřeného králíka vložíme do „Ultra Pro“ pekáče, kde na dno nádoby jsme na kolečka nakrájeli mrkev, na kostičky celer a petržel a na měsíčky červenou cibuli. Na povrch přidáme snítky čerstvého rozmarýnu a přes noc dáme do lednice. Druhý den přelijeme králíka připraveným vývarem s 3 lžícemi hrubozrnné dijónské hořčice a vložíme do předehřáté trouby a necháme králíka péct. Pečeme v předehřáté troubě při 220 st. C cca 1 hodinu, 10 min. před vytažením odkryjeme poklop a necháme z vrchu jemně zhnědnout, ale tak, aby nebyl králík suchý.. Podáváme se špeclemi, které si připravíme v parním hrnci. 
 
Je to jiná varianta přípravy králíka, ale zatím asi nejlepší, co jsem kdy jedla.
Tisk

Napsat komentář