Mrkvový koláč

Obměna řepového koláče se zrodila v mrkvový koláč. Připravte si během několika minut tento koláč ke kávě.

Mrkvový koláč

Suroviny:

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 2 hrnky mrkve (hrubé struhadlo)
  • 1/4 hrnku javorového sirupu (menší 1/4)
  • 1/2 hrnku mléka (můžete přidat do těsta dle tuhosti, těsto je spíše tuhé)
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 vajíčko
  • kapka citrónového oleje z „Justu“
  • 2 žičky chia semínek
  • špetka slunečnicových semínek
  • skořice
  • perníkové koření
  • soda bikarbona (špetku kypřícího prášku)

Postup:

  1. Oloupeme a nastrouháme mrkev do misky
  2. do další mísy vložíme ostatní suroviny: mouku, agáve sirup, vajíčko, perníkové koření, skořici, citrónový olej (šťávu z citrónu), mléko, olej atd.
  3. do této směsi přidáme nastrouhanou mrkev a směs pořádně promícháme
  4. hotovou smě vlijeme do vymazané formy a pečeme cca 35 min. při 180 st. C

Mrkvový koláč je velmi jednoduchý a krásně vláčný. Tento koláč z mrkve jsem trochu poupravila dle dříve připravovaného „koláče z řepy“ . Koláč z červené řepy měl totiž velký úspěch na wellness pobytu v Horní Lomné. Pak na přání děvčat z wellness pobytu jsem ho dala na webové stránky. Koláč z červené řepy drží první místo ve vyhledávání na tomto webu. Patří opravdu do nejvyhledávanějšího receptu.

Tisk

Napsat komentář