Losos s bramborovou kaší

losos s bramborovou kasi.JPG

Suroviny (2 porce):

Losos

Bramborová kaše:

  • 200 g brambor
  • mořská sůl
  • kmín
  • sójový nápoj smetanový „Zajíc“
  • sójová omáčka „Tamari“

Obloha

  • listy hlávkového (římského nebo ledového salátu)
  • 1 větší uvařená řepa
  • 50 g cherry rajčat
  • 1/2 mozarelly
  • bodlákový olej
  • med
  • 4 vlašské ořechy
  • sůl

Postup:

Na plech rozetřeme máslenku a na ní položíme kousky osoleného, opepřeného a citrónem pokapaného lososa, vložíme do trouby cca na 20 minut. Mezitím si připravíme bramborovou kaši: uvaříme brambory v osolené vodě s kmínem do měkka. Poté slijeme vodu a do brambor s trochou zbylé vody přidáme 2 PL sušeného zajíce, rozmixujeme ponorným mixérem a na závěr přidáme tamari sójovou omačku na dochucení bramborové kaše. (zbylou vodu z brambor můžeme přidávat dle toho, jak chceme kaši hustou). Poté servírujeme na talíř: bramborovou kaši posypanou pažitkou, losos a salát.

Listy salátu natrháme na kousky, poklademe cherry rajčátky, doměkka uvařenou červenou řepou, na to poklademe kousky mozarelly, posypeme ořechy a zakápneme bodlákovým olejem smíchaným s trochou medu.

Tisk

Napsat komentář