Jak do jídla propašovat ovoce

Rozhodla jsem se, ukázat vám cestu, jak docílit toho, abychom ve své stravě měli více ovoce. I když se stále zlepšujeme a snažíme se přidávat stále více ovoce a zeleniny, pořád to ještě není tolik, kolik bychom správně měli konzumovat oproti jiným zemím. Navíc to není pravidelné, ale občasné konzumování, když si zrovna vzpomenu, tak si dám ovoce. Pojďme se tedy podívat na možnosti, jak si na trvalo obohatit svůj jídelníček o ovoce.

Mám pro vás několik triků a tipů, jak toho dosáhnout. Není to vůbec těžké, jen je potřeba si na to zvyknout a udělat trvalou změnu při přípravě jídel.

 

Vlastní doporučení pro vyšší konzumaci ovoce v jídelníčku

Já osobně, protože miluji kaše na snídaně, ale i svačinky, tak do müsli a do ovesné kaše přidávám nakrájené ovoce.

Na svačinku si můžete připravit ovocný koktejl.

Místo zákusku si po obědě dejte jablko, mandarinku nebo malou sklenku ovocného džusu.

Místo obloženého chleba si k svačině pochutnejte na čerstvém ovocném salátu s jogurtem, šmakounem a ořechy.

Sušené ovoce je vynikající rychlé občerstvení kdykoli během dne.

Uprostřed odpoledne podpořte svou mozkovou kapacitu směsí sušeného ovoce a ořechů.

Když už jdete do cukrárny, dejte si zákusek s kousky ovoce.

Na zmrzlinu nebo jiné dezerty používejte domácí omáčku, dipy z čerstvého lesního ovoce.

 

Jednoduchá doporučení, které se snadno naučíte a vžijete natrvalo. Pokud máte nějaký dobrý osvědčený recept na letní osvěžení s ovocem anebo jak přidáváte do jídel více ovoce vy, napište do komentářů pod článek. Budu vědět, že o tom alespoň přemýšlíte anebo v lepším případě používáte tyto triky, tipy běžně.

Tisk

Napsat komentář