Fazolová polévka s uzeným tofu

Fazolová polévka s uzeným tofu
Fazolová polévka s uzeným tofu

Suroviny:

  • 100 g polévková směs (koupeno ve zdravé výživě – dá se namíchat i doma)
  • 100 – 150 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek)
  • 100 g fazolí malých bílých
  • 1,5 – 2 l vody
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 200 g uzeného tofu (nakrájet na kostičky)
  • lžička zeleninového vývaru z nahrinu
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup:

Do hrnce dáme polévkovou směs a přidáme cca 1,5 l vody a dáme vařit na cca 10 min., poté přidáme zmrazenou zeleninu, kterou povaříme zlehka, přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar před dokončením polévky a nakonec dosolíme a dopepříme. Těsně před vypnutím nasypeme do polévky uzené tofu, které jen v polévce prohřejeme. 

Doma si mysleli, že je to fazolačka s párkem, chlapi nic nepoznali, že to není klobása či uzené maso! A to je důležité…..

Tisk

Napsat komentář