Fazolky adzuki

adzuki fazolky.JPG

Suroviny (4 porce):

  • 200 g fazolek adzuki v suchém stavu
  • 500 ml vody k vaření fazolek
  • 70 g sušeného sojového nápoje s příchutí smetany
  • 50 g hladké rýžové mouky
  • 70 ml vody na záklechtku
  • 1 lžíce panenského řepkového oleje
  • 1 lžíce umeocta
  • 1 lžička sojové omáčky „Tamari“
  • 1 svazek kopru
  • bazalka, oregano
  • mořská sůl

Postup:

Fazole si dopředu namočíme. Vodu z namáčení vylijeme a fazolky dáme vařit do hrnce s 500 ml čisté vody. Nesolíme. Vaříme odkryté a asi po 10 minutách varu přidáme koření. Doporučuji fazolky vařit pomalu mírným varem. Je dobré je hlídat a vydušenou vodu dolévat vařící vodou, abychom nesnížili teplotu varu. Cca po 50 minutách by měly být již úplně měkké. Ochutnáme, dle potřeby dovaříme a na závěr trochu osolíme. Vodu necháme téměř vydusit.

Z vlažné vody, sušeného sojového nápoje a rýžové mouky si připravíme záklechtku, kterou nalijeme na fazolky a za míchání dovaříme. Do omáčky již jenom přidáme sekaný kopr, řepkový olej, umeocet a lžičku sojové omáčky. Vše promícháme a servírujeme ozdobené čerstvou zeleninouPodáváme s celozrnným pečivem.

Poznámka:

Tato kombinace s koprem by mě opravdu nenapadla. Tento recept jsem si vypůjčila a uvařila od paní Alemari. Tímto jí moc děkuji, recept sice nepatří k mým oblíbeným jídlům, ale pro zpestření jídelníčku vřele doporučuji. Výborně zasytí a je zvláštní.

Tisk

Napsat komentář