Dezert s chia semínky a hraškou

Dezert s chia semínky a hraškou
Dezert s chia semínky a hraškou

Suroviny:

  • 5 PL ovesných vloček
  • voda (tolik, aby vločky v hrnci byly pod hladinou)
  • 1,5 – 2 PL chia semínek
  • 2 PL nahrofit kávový (lze přidat i instantní kávu)
  • trochu rumové trestě
  • trochu javorového sirupu (med,třtinový cukr)
  • pár vlašských ořechů
  • 2 lžíce mléčné rýže (na ozdobu)
  • 5 ks vlašských ořechů na ozdobu

Postup:

Směs jsem na 1 den dala do lednice odpočinout, nabobtnat. Druhý den nalijte směs do hrnce a minimálně 20 minut vařte, aby chuť hrachu z vanilkové hrašky vyprchala. Směs se může připalovat, proto radím dobře míchat. Poté tuto směs přemístěte do sklenic, misek a nechte ztuhnout v lednici. Nakonec vyjměte z misek na talíř a ozdobte dle toho, co zrovna máte v lednici, např. jogurt, mléčnou rýži, můžete udělat i domácí čokoládu s oříškovou směsí ap. Po povrchu můžete ještě pokapat javorovým sirupem, ale nemusíte. Rýže tomu dala vynikající chuť. Variantu s čokoládou se chystám ještě vyzkoušet a určitě vám ji zde napíšu.

Tisk

Napsat komentář