Čočka nakyselo s jemným salátem ze šmakouna

cervena cocka se smakounem.JPG

Suroviny (2 porce)

Čočka

  • 160 g čočky
  • 1 střední červená cibule
  • 10 g řepkový olej
  • umeocet
  • pepř a mořská sůl
  • 200 g jemný salát ze šmakounu (koupíte ve zdravé výživě, globusu…)
  • 60 g celozrnného pečiva

Salát z rajčat

  • 200 g cherry rajčat
  • 2 sterilované okurky
  • 1/4 červené cibule
  • balsamico
  • 1 ČL bodlákový olej z „Justu“

 Postup:

Čočku předem min. 4 hodiny namočíme, slijeme z ní vodu, dáme novou vodu a dáme vařit. Před dovařením přidáme nakrájenou červenou cibuli a ještě provaříme až se voda co nejvíce vypaří. Dochutíme umeoctem, osolíme a opepříme. Připravíme si ji na talíř a přidáme k ní 100 g jemného salátu ze šmakounu (v něm již je kukuřice a hrášek). Jíme s celozrnným pečivem a salátem z červených rajčat. Rajčata nakrájíme na půlky, sterilované okurky na kolečka či čtverečky a cibuli na půlměsíčky, polijeme bodlákovým olejem, pak vše promícháme a plníme do misek. Můžete přidat balsamico, ale není potřeba. Sterilovaná okurka totiž dodá salátu sladkokyselou chuť!

Tisk

Komentář

  1. […] rádi saláty? To je dobře, budete-li si jej připravovat příště, vhoďte do něj hrstku cizrny nebo […]

Napsat komentář