Chlebíček „Hop šup“ a je hotovo

Občas nevíte na čem smlsnout? Nezoufejte, přináším velice rychlý recept, který je „hop šup“ a je hotovo. Vyvážený chlebíček s ostružinovým dipem a kakaovou polevou co „dům dal“, navíc miluji vše rychlé a nejlépe měřeno na hrníčky. Při tomto receptu můžete mimo jiné využít citrónový olej z Justu, který často využívám k pečení. S blížícím se časem vánočních svátků se skvělé hodí ve vaší kuchyni a určitě jej vyzkoušejte. Můžete jej využít nejen pro pečení, ale i pro zdraví. Tipy co s ním, najdete zde.

chlebíček

Suroviny:

  • 2 hrnky hladká mouka
  • necelý 1 hrnek mléka
  • 1/4 hrnku máslového oleje
  • javorový sirup na oslazení místo cukru (necelý 1/4 hrnku)
  • 3 lžičky dýňových semínek
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 2 jablíčka nastrouhat
  • 1 vajíčko
  • trochu kypřícího prášku
  • 5 kapek citrónového oleje z Justu
  • zdobení:
  • 250 ml bílého jogurtu
  • 2 lžičky kakaa
  • 2 lžičky kokosového cukru
  • miska ostružin
  • trochu datlového sirupu
  • konopné semínko
  • banán

Postup:

Vytřeme formu „srnčí hřbet“ máslovým olejem a vysypeme jí krupicí. Pak připravíme chlebíček: všechny suroviny smícháme dohromady, vlijeme do hřbetu a pečeme při 180 st. C cca 40 min. Mezitím si připravíme ostružiny: vložíme je do misky, rozmačkáme, přidáme 2 lžičky datlového sirupu a dáme do mikrovlnky na cca 4 min. Také si předpřipravíme polevu: 250 ml bílého jogurtu smícháme s 2 lžičkami kakaa a přidáme 1-2 lžičky kokosového cukru, pořádně rozmícháme a necháme vychladnout  v lednici do doby než chlebíček budeme zdobit na talíři. Chlebíček necháme vychladnout, nakrájíme na kousky a zdobíme připravenou polevou s ostružinovým dipem, přidáme kolečka banánu na povrch a posypeme konopným semínkem. Je to taková rychlovka co „dům dal“ a vyvážená kombinace polevy s dipem.

Tisk

Napsat komentář