Chilli con carne

chilliconcarne s basmati ryzi.JPG

Suroviny (2 porce):

  • 200 g libového, mletého hovězího masa
  • 5 g řepkový olej
  • 1/2 červená cibule
  • 200 g loupaných rajčat z konzervy
  • 100 g červených fazolí z konzervy
  • 40 g mražené nebo konzervované kukuřice
  • 1-2 stroužky česneku
  • mletý kmín
  • pepř
  • oregano
  • koření chillikrydda z „Justu“
  • mořská sůl

Postup:

Na hlubší pánvi zesklovatíme cibulku (nemusí být) a poté vložíme mleté maso a za stálého míchání jej opékáme, aby se kousky masa oddělily od sebe. Přidáme na jemno nasekaný česnek (stačí prolisovat), sůl, pepř, oregano a tolik chilli koření, jak chceme mít pokrm ostrý. Do masové směsi vlijeme rozmixovaná rajčata, fazole a kukuřici  vše společně provaříme.

Doporučení:

Můžete připravovat i ze sušených a předem připravených fazolí,spařených rajčat ……ale doba je delší na přípravu. Vhodnou přílohou je bulgur, kuskus, ale i celozrné těstoviny. 

Podávejte se zeleninovým salátem.

Tisk

Napsat komentář